tämän herkullisen leivän ohjeen luin jostain ruokalehdestä.
taikina:
6dl vettä
30g hiivaa
2tl merisuolaa
1rkl hunajaa
n.13 dl jauhoja
1/2 oliiviöljyä
Valmista normaalin leipätaikinan mukaisesti. Kaaviloi valmis taikina levyksi ja levitä täyte sen päälle. Kääri rullalle ja leikkaa 5cm paksuisiksi paloiksi. Levitä palat vieriviereen uunipellille ympyrän muotoon( tai itse käytin irtopohjavuokaa), kohota n. 30min ja paista 200 asteessa n. 35min.
täyte:
500g halkaistuja kirsikkatomaatteja
1 kokonainen valkosipuli
3rkl oliiviöljyä
1/2tl suolaa
ripaus pippuria
1dl raastettua parmesaania
reilu kourallinen basilikan lehtiä
Paahda täytteen aineita( juustoa ja basilikaa lukuunottamatta) 150 asteisessa uunissa n. 35min. Kaada seos kulhoon, soseuta valkosipulit, sekoita joukkoon juusto ja basilika.
Kommentit