Churrot ovat espanjalaisia "pullia". Taikina valmistetaan kattilassa keittämällä ja leivokset paistetaan samalla tavalla kuin munkit. Churrot tarjoillaan suklaakastikkeen kanssa
2,25dl vettä
85g voita
2rkl fariinisokeria
ripaus suolaa
175g vehnäjauhoja
1tl kanelia
1tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
Laita vesi,voi,sokeri ja suola kattilaan miedolle lämmölle, jotta voi sulaa. Lisää jauhot,kaneli ja suola kerralla. Nosta kattila levyltä ja vatkaa voimakkaasti tasaiseksi taikinaksi esim. puuhaarukalla. Anna jäähtyä ja lisää sitten vasta kananmunat. Lusikoi taikina pursuttimeen ja pursuta siitä sopivan pitkiä paloja, jotka paistetaan öljyssä kullanruskeiksi. Nosta valmiit churrot reikäkauhalla esim. talouspaperille ja kieritä ne sen jälkeen sokerikaneli-seoksessa. Tarjoile ne kerma-suklaakastikkeen kanssa.
Kommentit